#### **Board of Governors, Member Representatives**

Layla Gonzalez-Delgado L.A. Care Health Plan, Member Advocate

Hilda Perez L.A. Care Health Plan, Member Representative



# Regional Community Advisory Committee (RCAC) - Region 9

First Congregational Church of Long Beach **241 Cedar Avenue** Long Beach, CA 90802

> Monday, May 20, 2019 9:30 am - 12:00 pm

## **Goals for Today's Meeting**

- 1. Learn about L.A. Care business from the Executive Community Advisory Committee (ECAC) and the Community Outreach & Engagement Department (CO&E)
- 2. Provide an opportunity to identify community issues affecting members in the region
- 3. Connect with Health Navigators to address individual member issues
- 4. Discuss the 2018-2019 RCAC Work Plan Projects

### Meeting Agenda

Meeting Agenda					
I. Welcome & Introductions	(10 min)	9:30 a.m 9:40 a.m.	Agenda Lead		
A. Review of Agenda			Tonya Byrd <i>, Chair</i>		
			Idalia De La Torre, Field		
			Specialist Supervisor		
GOAL: Get to know each other and review the goals for the meeting and agenda items					
II. Business	(40 min)	9:40 a.m 10:20 a.m.	Agenda Lead		
A. Approval of Agenda & Summa	ry		Tonya Byrd <i>, Chair</i>		
<ul> <li>B. ECAC Report (10 min)</li> <li>April 2019 Report</li> <li>May 2019 Report</li> <li>C. Board of Governors Report (10</li> <li>April 2019 Report</li> <li>May 2019 Report</li> </ul>	) min)		Maria Cruz Vandy Chin Sheila Thach Ichnarin Chea		
<ul> <li>D. CO&amp;E Report (20 min)</li> <li>2019 RCAC Spring Conference</li> <li>ECAC Leadership Training</li> <li>New Member Orientation</li> </ul>	ee/20 <sup>th</sup> Anniversa	ry of the RCACs	Idalia De La Torre, Field Specialist Supervisor		
GOALS:					

- ✓ Approve today's meeting agenda and March 2019 meeting minutes
- ✓ Receive updates from the ECAC and Board of Governors meetings
- Receive an update from the CO&E Department

III. Regional Issues	(20 min)	10:20 a.m10:40 a.m.	Agenda Lead		
<ul><li>A. Community Member Issues</li><li>SPD Member Issues</li></ul>			Idalia De La Torre, Field Specialist Supervisor		
GOAL: An opportunity to identify community issues affecting members in the region					
IV. Get Up & Move/Break	(10 min.)	10:40 a.m 10:50 a.m.	Agenda Lead		
An opportunity to stretch and	Manny Vizcarra, <i>Liaison</i>				
V. RCAC Community Work Projects	(50 min.)	10:50 a.m 11:40 p.m.	Agenda Lead		
• 2018 -2019 Sponsorship			Idalia De La Torre, Field Specialist Supervisor		
<ul> <li>2018 - 2019 Community Health Topic</li> <li>Colorectal Cancer – Outreach Messaging</li> <li>2018 – 2019 Community Outreach Events</li> </ul>			L.A. Care Health Promoter		
GOAL: Discuss the 2018 - 2019 RCAC Community Work Projects					
VI. Future Agenda Items	(5 min.)	11:40 a.m11:45 a.m.	Agenda Lead		
			Group		
VII. Meeting Evaluations	(5 min.)	11:45 a.m 11:50 a.m.	Agenda Lead		
Complete meeting evaluation fo	Group				
VIII. Public Comments	(10 min.)	11:50 a.m12:00 p.m.	Agenda Lead		
Each public member is given 2 minutes for comments			Group		
IX. Adjournment		12:00 p.m.	Agenda Lead		
A. Next Meeting Date: Monday, July	Tonya Byrd <i>, Chair</i>				

#### \*\*\*\*\* PLEASE BE ON TIME \*\*\*\*\*

<u>NOTE</u>: Members, your absence will be <u>considered unexcused</u> if you do not call Manny Vizcarra at (213) 694-1250, Ext. 4603 to inform him that you will not be attending the meeting.

> **Community Outreach & Engagement** Toll Free Line 1-888-522-2732

L.A. Care's Line of Business Phone Numbers: 888-839-9909 Medi-Cal 844-854-7272 PASC SEIU 855-270-2327 L.A. Care Covered 888-522-1298 CMC TTY for all LOBs is 711

ne 1-888-839-9909