**Board of Governors, Member Representatives** 

Layla Gonzalez-Delgado L.A. Care Health Plan, Member Advocate

Hilda Perez L.A. Care Health Plan, Member Representative



## Board of Governors Executive Community Advisory Committee (ECAC)

L.A. Care Health Plan Conference Room 100 1055 West 7<sup>th</sup> Street, 1st Floor Los Angeles, CA 90017 Wednesday, November 13, 2019 10:00 a.m. - 1:00 p.m. Call-in number: 1-844-907-7272 access code 996 294 932

### **Goals for Today's Meeting**

- 1. Identify community issues affecting members by region.
- 2. Receive an update on the strategies L.A. Care is working on to address Urgent Care Center issues.
- 3. Provide an update on the eight new Medical School Scholarship recipients under the program "Elevating the Safety Net".
- 4. Review with committee members the proposed revisions to the Operating Rules for the RCACs and ECAC.
- 5. Announce when the nominations/elections for ECAC Chair and Vice-Chair will occur.

#### **Meeting Agenda**

Time	Agenda Item	Agenda Lead	Goal/Result
10:00 a.m.	I. Call to Order (5 minutes)	Ana Romo, ECAC	Call meeting to order.
		Chairperson	
10:05 a.m	II. Approve Agenda for November 13,	Ana Romo, ECAC	Approve today's meeting
10:10 a.m.	<b>2019</b> (5 minutes)	Chairperson	agenda.
10:10 a.m	III. Approve meeting minutes for	Ana Romo, ECAC	Approve the meeting minutes
10:15 a.m.	October 9, 2019 meeting (5 minutes)	Chairperson	for the October 9, 2019 ECAC meeting.
10:15 a.m	IV. Standing Items (70 minutes)		
11:25 a.m.	<b>A.</b> ECAC Chair Report	Ana Domo 5040	Approval of now condidates for
	(10:15 a.m. to 10:20 a.m.)	Ana Romo, ECAC Chairperson	Approval of new candidates for RCAC.
		Churperson	INCAC.

# For a Healthy Life

	oj Ri	Notion to recommend approval f the following candidate (s) for CAC membership (see ttachment.)		
		oard Member Report 10:20 a.m. to 10:35 a.m.)	Board Member	Receive and update on items discussed by the Board of Governors
		pdate from Government Affairs L0:35 a.m. to 10:50 a.m.)	Prity Thanki, Government Affairs	Receive and update on L.A. Care's Government Affairs activities.
	Co	pdate from Communication and ommunity Relations epartment 10:50 a.m. to 11:05 a.m.)	Francisco Oaxaca, Senior Director of Communications and Community Relations	Receive an update on L.A Care's Communications and Community Relations Department.
	() •	<ul> <li>lobal Member Issues</li> <li>11:05 a.m. to 11:25 a.m.)</li> <li>SPD Member issues</li> <li>Update on ECAC Motions</li> </ul>	Group	Report global member issues discussed during the RCAC meetings.
11:25 a.m 11:40 a.m.	V. Get	t Up & Move (15 min.)	Group	An opportunity to stretch and move.
11:40 a.m 12:10 p.m.	A. Ur	<b>d Business</b> (30 min.) gent Care Centers Update 1:40 a.m. to 11:55 a.m.)	Hanan Obeidi, Senior Director, Medi-Cal Administration	Receive an update on the strategies L.A. Care is working on to address Urgent Care Center issues.
	Sch	evating the Safety Net – Medical hool Scholarship Recipients 1:55 a.m. to 12:10 p.m.)	Torhon Barnes, Safety Net Initiatives Program Manager	Provide an update on the eight new Medical School Scholarship recipients under the program "Elevating the Safety Net".
12:10 p.m	VII. Ne	ew Business (30 min.)		
12:40 p.m.	EC	perating Rules for the RCACs and AC – Review proposed revisions 2:10 p.m. to 12:35 p.m.)	Francisco Oaxaca, Senior Director, Communications	Review with committee members the proposed

		and Community Relations	revisions to the Operating Rules for the RCACs and ECAC.
	<ul> <li>B. ECAC Chair and Vice Chair Nominations/Elections (12:35 p.m. to 12:40 p.m.)</li> </ul>	Idalia De La Torre, <i>CO&amp;E</i>	Announce when the nominations/elections for ECAC Chair and Vice-Chair will occur.
12:40 p.m 12:50 p.m.	VIII. Future Agenda Items (10 min.)	Group	Decide on agenda items that may be added to a future ECAC meeting.
12:50 p.m 1:00 p.m.	IX. Public Comments (10 min.)	Group	Each public member is given 1 or 2 minutes to share a comment with the ECAC.
1:00 p.m.	X. Adjournment A. Next Meeting Date: Wednesday, December 11, 2019	Ana Romo, ECAC Chairperson	

#### \*\*\*\*\* PLEASE BE ON TIME \*\*\*\*\*

Note: Members, your absence will be <u>considered unexcused</u> if you do not call Cindy Pozos at (213) 694-1250 ext. 5197 prior to 10:00 am the day of the meeting to inform her that you will not be attending.

> Community Outreach & Engagement Toll Free Line 1-888-522-2732