L.A. Care Health Plan, Member Advocate

Hilda Perez

L.A. Care Health Plan, Member Representative



Regional Community Advisory Committee (RCAC) - Region 8

Providence Community Health Wellness & Activity Center 470 N. Hawaiian Avenue Wilmington, CA 90744 Friday, November 17, 2017

10:30 a.m. to 1:00 p.m.

Goals for Today's Meeting

- Learn about L.A. Care business from the Executive Community Advisory Committee (ECAC) and the Community Outreach & Engagement Department (CO&E)
- 2. Provide an opportunity to identify community issues affecting members in the region
- 3. Connect with Health Navigators to address Individual and Global issues
- 4. Consumer Advisory Committee Operating Rules review and feedback
- 5. Discuss 2018 RCAC Community Work Plan Projects

Meeting Agenda

Time	Agenda Item	Agenda Lead	Goal/Result
10:30 a.m	I. Welcome & Introductions (5 min)	Martin Vicente,	Martin Vicente will review meeting
10:35 a.m.	A. Introduction to Meeting Goals L.A. Care's Mission and meeting	Field Specialist	goals, folder content, L.A. Care's mission and meeting etiquette.
	etiquette. B. Review of Agenda	Maria Montes, Chair	Introduction of RCAC members and meeting attendees.
10:35 a.m	II. Business (80 min)		Updates from: ECAC, BOG and
11:55 a.m.	A. Approval of Agenda & SummaryB. ECAC Report	Maria Montes	CO&E.
	ECAC/BOG report(Members)	BOG: Judith Lemaroy October	Members who attended BOG/ECAC meeting will report.
	o ECAC report (Chair)	ECAC: Janet Sevilla October Maria Isabel Tamayo November	Updates on Operating Rules (pending ECAC discussion).
	C. CO&E Report	Martin Vicente	Members will receive updates on CO&E
	D. Operating Rules Review	Idalia Chitica, Field Specialist Supervisor	Members will review the new proposed changes to the Community Advisory Committee
			(CAC) Operating Rules
11:55 a.m	III. Get Up & Move (5 min)	Victor Rodriguez,	An opportunity to stretch and
12:00 a.m.		Liaison	move.

12:00 a.m	IV. Regional Issues (15 min)	Group	Members will have the
12:15 a.m.	A. Community Member Issues	Стоир	opportunity to identify health related issues affecting L.A. Care members at clinics, hospitals and pharmacies. Identify ways to advise L.A. Care on areas to improve the quality of care and services.
12:15 a.m	V. Community Affairs (20 min)	Group	An opportunity to learn about a
12:35 p.m.	A. Health Topic - "Diabetes (Type 2)"		specific health topic
	B. Presentation – Culture & Linguistics	Lidia Palomares,	
		Interpreting Service	Presentation from L.A. Care's
		Specialist	Culture and Linguistic Department
12:35 p.m	VI. RCAC Community Work Plan Project	Martin Vicente	Update on the 2018 RCAC
12:45 p.m.	(10 min)		Community Work Plan Project
-	A. 2018 Work Plan Update		
12:45 p.m	VII. Future Agenda Items (5 min)	Group	Decide agenda items that may be
12:50 p.m.			added to a future meeting
12:50 p.m	VIII. Meeting Evaluations (5 min)	Group	RCAC members will take 5 minutes
12:55 p.m.			to complete meeting evaluations
12:55 p.m	IX. Public Comments (5 min)	Group	Each public member is given 2
1:00 p.m.	,	·	minutes to share a comment with
			the RCAC
1:00 p.m.	X. Adjournment	Maria Montes, Chair	Learn when the next RCAC
	A. Next Meeting Date:		meeting will take place
	■ January 19, 2018		

***** PLEASE BE ON TIME *****

Note: Members, your absence will be <u>considered unexcused</u> if you do not call 24 hours before meeting Victor Rodriguez at (213) 694-1250, Ext. 5214 to inform him that you will not be attending the meeting.

Or

Community Outreach & Engagement Department Toll Free Line 1-888-522-2732